ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζει ο κώδικας μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.;

Αντιπροσωπία της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.), παρευρέθηκε και στο δεύτερο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο των πέντε Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Αττικής με σκοπό να ενημερωθεί αλλά και να τοποθετηθεί για τα τρέχοντα ανοιχτά ζητήματα που ταλανίζουν τον συνάδελφο. 


Τη συνεδρίαση εκτός από τα μέλη των Ενώσεων παρακολούθησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. ΚΙΚΙΛΙΑΣ Βασίλειος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Δημήτριος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου συζητήθηκαν πολλά θέματα μεταξύ των οποίων οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας, ο κώδικας μεταθέσεων, το μέλλον του επικουρικού ταμείου ασφάλισης (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.), η «επικίνδυνη» επικοινωνία μέσω των νέων ασυρμάτων και διάφορα ακόμη ζητήματα της καθημερινότητας του αστυνομικού προσωπικού. 

Ο πολιτικός προϊστάμενος μας κ. Κικίλιας, παίρνοντας το λόγο, ξεκαθάρισε πως η εισαγωγή στην Αστυνομική Ακαδημία θα λαμβάνει χώρα όπως ακριβώς μέχρι και σήμερα μέσω του αδιάβλητου συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια δεσμεύτηκε για την άμεση τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων σκοπεύοντας να μετατραπεί σε πιο δίκαιο και πιο ορθολογικό ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι θα προβλέπεται επιπλέον μοριοδότηση στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Ν. Αττικής και ειδικότερα στις μάχιμες Υπηρεσίες, χωρίς προς το παρόν να τις διαχωρίζει. 

Επίσης, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προοπτική δημιουργίας ενός ενιαίου ταμείου για όλους τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, λειτουργώντας με την σημερινή διαχειριστική μορφή των υπαρχόντων ταμείων ενώ τόνισε ότι από κοινού με τη φυσική μας ηγεσία θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες προμηθείας νέου και συστήματος επικοινωνίας το οποίο θα συμβαδίζει με τις ανάγκες τις εποχής. 

Στη συνέχεια ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ Δημήτριος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ Κωνσταντίνος μεταξύ άλλων, αναγνώρισαν το πρόβλημα των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στους συναδέλφους μας και δεσμεύτηκαν ότι έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα ώστε να γίνει πλήρης απόσβεση των οφειλόμενων αναπαύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα εφόσον δεν επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν για την έκδοση διαταγής που θα άρει το άδικο «πλαφόν» που υπάρχει μέχρι σήμερα στην αποζημίωση για τις νυχτερινές ώρες εργασίας των συναδέλφων μας. 

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. πιστοί στις αρχές μας αντιμετωπίζουμε θετικά τις εξαγγελίες τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας καθώς θεωρούμε πως οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις θα βελτιώσουν την υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας, και αναμένουμε την άμεση υλοποίησή τους.

Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου