ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Νέα οχήματα παίρνει η ΕΛ.ΑΣ - Τί είπε ο υπουργός κ. Νίκος Τόσκας

Τέσσερις χιλιάδες νέα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για την αστυνομία ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας στη σημερινή του συνέντευξη. Όπως άφησε να εννοηθεί, τα οχήματα πρόκειται να προμηθευτούν μέσω προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ.


Το σχετικό απόσπασμα:

Δημοσιογράφος: Μέσα έχετε κύριε Υπουργέ; Μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα χωρίς βενζίνη. Υπάρχουν καταγγελίες στην επαρχία, χαλασμένα, διαλυμένα, βάζουν από την τσέπη τους οι αστυνομικοί. Τι θα γίνει με αυτό το θέμα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μετά από τόσα χρόνια, αφού τα περιπολικά έφτασαν να έχουν σχεδόν 300.000 χ.λ.μ., αμφιβάλλω αν κανείς από εμάς έχει αυτοκίνητο με 300.000 χλμ.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, εκτρέψαμε ένα κονδύλι γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ από άχρηστα προγράμματα, όπως για παράδειγμα προγράμματα επιτήρησης των βορείων συνόρων για να μην έρθουν οι πρόσφυγες από βορρά προς νότο, τώρα μάλλον γίνεται το αντίθετο.

Δημοσιογράφος: Φοβόμαστε μην έρθουν και από εκεί.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είναι παλιά προγράμματα, τα οποία δεν είχαν κανένα λόγο να υλοποιούνται αυτή τη στιγμή. Τα εκτρέπουμε και πολύ σύντομα θα βγει διαγωνισμός για αγορά μοτοσικλετών, αυτοκινήτων και βαν, μικρών λεωφορείων τα οποία θα εξοπλίσουν το στόλο της αστυνομίας.

Δημοσιογράφος: Για τι αριθμό μιλάτε; Έχετε αριθμό να μας πείτε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γύρω στις 4.000 αυτοκίνητα-μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων, αλλά δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, θα ανακοινωθούν αυτά τον επόμενο καιρό. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και εκσυγχρονισμού του στόλου της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου