ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μπαράζ συλλήψεων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής

Τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ στο παλιό κτίριο που στεγάζει  την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής που εδρεύει στο Ελληνικό, δίπλα στο πρ. Αεροδρόμιο. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.  έχει κάτω από τον έλεγχό της όλα τα Τμήματα Ασφαλείας από τον Άλιμο έως το Λαύριο και είναι τα στελέχη της που ασχολούνται με τις λεγόμενες "βαριές" υποθέσεις όπως ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά κ.α.


Οι επιτυχίες των αξιωματικών και των αντρών που στελεχώνουν την υπηρεσία είναι συνεχείς. Οι καναπέδες της υπηρεσίας έχουν αντικαταστήσει τα κρεβάτια στα σπίτια τους, αφού σύμφωνα με την υπηρεσιακή γλώσσα, ωράριο και σύλληψη κακοποιού δεν συμβαδίζουν, και οι συλλήψεις από την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πάρα πολλές.

Η περιοχή που επεοπτεύει δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες τους περισσότερους μήνες του χρόνου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών εγκληματικών ομάδων, οι οποίες όμως τα έχουν βρει σκούρα από την αδιάλειπτη δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ν/Α Αττικής.

Τελευταία τους επιτυχία η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εμβόλιζε (!!!) προσόψεις σουπερμάκετ και βενζινάδικων με κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία, αφού χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους, στην συνέχεια, τα έκαιγαν σε ερημικές τοποθεσίες. Συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας,  εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ το οικονομικό όφελος υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.

Επίσης πριν από λίγες ημέρες εξαρθρώθηκε σπείρα Αλγερινών που είχαν στην κυριολεξία ρημάξει αυτοκίνητα λουομένων σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, οι οποίοι με μεθοδικότητα άδειαζαν το περιεχόμενο των αυτοκινήτων. Συνολικά μετά την επ' αυτοφώρω σύλληψή τους, διαπιστώθηκε ότι σε περίπου 4 μήνες είχαν "ανοίξει" τουλάχιστον 110 αυτοκίνητα πολιτών.

Ακόμα μία επιτυχία που πιστώνεται στην συγκεκριμένη υπηρεσία είναι και η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδα τσιγγάνων, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και της Κορίνθου. 

Η συμμορία με έδρα τον καταυλισμό του Σοφού Ασπροπύργου είχε διαπράξει πάνω από 150 διαρρήξεις (!!!) σε σπίτια στις περιοχές Ραφήνας, Λαυρεωτικής, Κορωπίου, Σπάτων, Καλυβίων, Αναβύσσου, Μαρκοπούλου και Κορίνθου τους τελευταίους πέντε περίπου μήνες. 

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, η συμμορία των τσιγγάνων, καθημερινά, χωριζόταν σε τρεις ομάδες και αναζητούσε πιθανούς στόχους στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. 

Στη συνέχεια, αφού τους ιεραρχούσε, πραγματοποιούσε τις διαρρήξεις και ληστείες. Με τον τρόπο αυτό, τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν διαρρήξει και ληστέψει περίπου 150 σπίτια. 

Στη δράση της συμμορίας των τσιγγάνων δόθηκε τέλος, όταν μετά από παρακολούθηση, άνδρες της Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, συνέλαβαν επ' αυτοφώρω πέντε άτομα, ηλικίας από 25 έως 40 ετών, τη στιγμή που εισέβαλλαν σε ένα ακόμα σπίτι, προκειμένου να το ληστέψουν. 

Με την ιδιαίτερα σκληρή συμμορία οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν μάχη καθώς αυτοί αντιστάθηκαν της σύλληψης και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή ώστε, σαράντα άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας (Ασφάλεια, Ομάδα ΥΑΤ, Ομάδα ΔΙΑΣ) με την παρουσία Εισαγγελέα να πραγματοποιήσουν έφοδο στη βάση της συμμορίας στον καταυλισμό Σοφού Ασπροπύργου. Η έρευνα αποκάλυψε μεγάλο μέρος της λείας των ληστειών, αξίας περίπου 300.000 ευρώ. 

Όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής η μάχη με το έγκλημα είναι μια διαρκής διαδικασία. "Βρισκόμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση καθώς το έγκλημα δεν κοιμάται ποτέ".

Πηγή : vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου