ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΣ.Υ. για Απογραφή - Ανωτατοποίηση Σχολών Ελληνικής Αστυνομίας

Παραθέτουμε την παρακάτω ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την Απογραφή των συναδέλφων μας αλλά και την Ανωτατοποίηση Σχολών Ελληνικής Αστυνομίας.


Αθήνα, 09 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/9/69

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σήμερα, μεσημβρινές ώρες, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να αναλυθεί και τύχει επεξεργασίας το πλαίσιο διαμόρφωσης της απογραφής και ανωτατοποίησης της παραγωγικής Σχολής Αστυφυλάκων του ν.2226/1994 και του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, αποσαφηνίστηκε το καθεστώς που διέπει τις παραπάνω Σχολές με βάση τις διατάξεις του άρθρου 38 παρ. 4 του ν.4249/2014 και συγκεκριμένα ότι η Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα, αντίστοιχου επιπέδου, εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει και το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, μας γνωστοποιήθηκε από τον κ. Γενικό ότι, ύστερα από τις παρεμβάσεις – συναντήσεις της Ομοσπονδίας μας με στελέχη των Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η απογραφή των παραπάνω αποφοίτων άλλαξε και δεν ανήκουν πλέον στην κατηγορία Δ.Ε., αλλά δημιουργήθηκε καινούρια κατηγορία που αφορά τους αποφοίτους της Αστυνομικής Ακαδημίας, με τη νέα ένδειξη – χαρακτηρισμό: «Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας» και ανήκει στην εργασιακή σχέση: «Μόνιμοι Υπάλληλοι του Δημοσίου / Δικαστικοί Λειτουργοί / Δημόσιοι Λειτουργοί Στελέχη Σωμάτων».

Τέλος, αναφερθήκαμε στην ανωτατοποίηση και στην ακαδημαϊκή αντιστοίχηση της παραγωγικής Σχολής Αστυφυλάκων του ν.2226/1994 με τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Χώρας, όπου ο κ. Γενικός μας γνώρισε ότι, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Υπουργός μας, βλέπουν θετικά το όλο θέμα και αναμένουν σύντομα τη σχετική μελέτη – εισήγηση της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και τελικώς να τροποποιηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις.

Ύστερα από τα παραπάνω και εξαιτίας του σημαντικού και άμεσου αυτού ζητήματος, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε τη σύσταση ειδικής Ομάδας Εργασίας: «Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης - Ανωτατοποίησης της Σχολής Αστυφυλάκων του ν.2226/1994» που θα διαμορφώσει την παραπάνω μελέτη – εισήγηση σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η σύνθεση της ως άνω Ομάδα Εργασίας έχει ως εξής:

Επικεφαλής:

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος (Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής)

Μέλη:

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Αναστάσιος (Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης)

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος (Ε.Α.Υ. Κέρκυρας)

ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων (Ε.Α.Υ. Πειραιά)

ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος (Ε.Α.Υ. Β/Α Αττικής)


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου