ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πρέπει επιτέλους να αποδεσμευτεί το αστυνομικό προσωπικό του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος από τα Μέτρα Τάξης.

Ο Οκτώβριος σηματοδοτεί τη λήξη της θερινής περιόδου και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η επιβατική κίνηση  υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με άλλες  χρονιές. Όλοι οι συνάδελφοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ο καθένας από τον δικό του τομέα ευθύνης κατάφερε να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο. 



Έτσι δεν παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις κατά την διέλευση των επιβατών  κατά την είσοδο και έξοδο από τη χώρα . Η ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων υπήρξε άψογη και η αστυνόμευση στις αίθουσες του αερολιμένα και στους λοιπούς εξωτερικούς χώρους ήταν ιδανική. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  να θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή αεροδρόμια και οι επιβάτες-επισκέπτες να προτιμούν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Η επιβατική κίνηση όμως συνεχίζεται και κατά τη χειμερινή περίοδο.    Επίσης αυξάνονται  τα μέτρα τάξης  στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καθόσον υπάρχουν επισκέψεις αρχηγών ξένων κρατών και άλλων επισήμων  προσώπων Ελλήνων και ξένων, αφίξαναχωρήσεις αθλητικών σωματίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών (ποδοσφαίρου και μπάσκετ), χρηματαποστολές με αποτέλεσμα να λαμβάνονται ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας από τη υπηρεσία μας με μεγάλο κάθε φορά αριθμό αστυνομικής δύναμης. 

Οι μεταγωγές κρατουμένων που ενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας  στα δικαστήρια, η μεταφορά αιτούντων πολιτικού ασύλου για συνέντευξη απαιτεί διάθεση μεγάλης αστυνομικής δύναμης καθημερινά. 

Το τελευταίο διάστημα όμως παρατηρείται το φαινόμενο να διατάσσεται η υπηρεσία μας  σε καθημερινή βάση να διαθέτει αστυνομικούς  για μέτρα τάξης στα δικαστήρια (Εφετείο ,Ευελπίδων) σε γήπεδα κ.α, με αποτέλεσμα την καταπόνηση του αστυνομικού  προσωπικού, δεδομένου ότι πολλοί από τους συναδέλφους διαμένουν σε περιοχές της Νοτιανατολικής Αττικής (Κορωπί, Αρτέμιδα, Σπάτα, Μαρκόπουλο, Ανάβυσσο )  και θα πρέπει για τη μετάβασή τους στα ανωτέρω σημεία να διανύουν πολλά χιλιόμετρα με τα ιδιωτικά τους οχήματα επιβαρύνοντας τον οικονομικό τους προϋπολογισμό. 

Η ΔΑΑΑ προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το δύσκολο έργο της θα πρέπει:

-Το προσωπικό της να μην διατίθεται για μέτρα τάξης σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις και να αποδεσμευτεί άμεσα από αυτά.

-Να ενισχυθεί περαιτέρω με αστυνομική δύναμη προκειμένου να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της .

-Nα γίνει ενίσχυση του Τμήματος Αστυνόμευσης ενόψει των νέων υπηρεσιών εξωτερικής φύλαξης του αεροδρομίου.

-Να ενισχυθεί το Τμήμα Τροχαίας με χαμηλόβαθμο προσωπικό καθόσον έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.

Η αποδέσμευση του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος από μέτρα τάξης σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις καθώς και η περαιτέρω ενίσχυσή του με αστυνομική δύναμη, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να συνεχίσει  ο Οργανισμός μας να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων δημιουργώντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας στους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του.


ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ Γεώργιος 
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ 
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου