ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη επιτυχία από το Τ.Α. Κερατέας – Εξιχνίαση δεκαεπτά (17) περιπτώσεων ηλεκτρονικής απάτης.

Σε ακόμη μία σημαντική για την τοπική κοινωνία εξιχνίαση έφθασαν οι συνάδελφοι μας αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι παρά τις αντιξοότητες και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες , εξαρθρώθηκε από τους συναδέλφους του Τ.Α. Κερατέας εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω γνωστού ιστοτόπου αγοροπωλησιών η δράση της οποίας εκτιμάτε από το 2010.
Στην ανωτέρω εγκληματική συμμετείχαν επτά ημεδαποί εκ των οποίων 6 άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων.
Συγκεκριμένα τα μελή της οργάνωσης αφού αρχικά επικοινωνούσαν με τα θύματα τους – υποψήφιους πωλητές αντικειμένων μέσω συγκεκριμένου ισοτόπου τους έπειθαν να προβουν στην μεταβίβαση της κυριότητας των προς πώληση αντικειμένων καταβάλλοντας ως αντίτιμο της αγοράς μόνο ένα μικρό μέρος του αρχικά συμφωνηθέντος ποσού.
Από την μέχρι σήμερα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά (17) περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει διαπιστωθεί και πλήθος περιπτώσεων για τις οποίες οι παθόντες δεν έχουν προβεί σε σχετική καταγγελία στις Αρχές.
Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. εκφράζουμε για ακόμη μία φορά τα συγχαρητήρια μας στους συναδέλφους μας που εξακολουθούν να επιδεικνύουν άριστη συνεργασία, επαγγελματισμό, όρεξη και μεράκι για εργασία και απονέμουν στην κοινωνία μας και στους συμπολίτες μας το σπουδαίο αγαθό της κοινωνικής ηρεμίας και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου