ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ένστολη κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα εξαγγέλλουν οι Ομοσπονδίες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), έπειτα από τη νέα ληστρική επιδρομή που δέχονται τα αποθεματικά των ταμείων μας, εξαγγέλλουν ένστολη κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου στο 2ο θερινό τμήμα της Βουλής.


Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17ε

Στον αέρα το ΕΦΑΠΑΞ...
Σκόνη και θρύψαλα οι συντάξεις...

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μετά την απαξιωτική – προσβλητική αντιμετώπισή μας από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αναφορικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε., δεχόμαστε και νέο πλήγμα.

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ (επισυνάπτονται – άρθρο 221).

Με τις ρυθμίσεις αυτές ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης εντάσσεται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής μετατροπής του σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης όπως έγινε με τους τομείς Επικουρικής Ασφάλισης άλλων εργαζομένων, σύμφωνα με το νόμο 4052/2012.

Η ρύθμιση αυτή μας βρίσκει άκρως αντίθετους διότι χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, καθώς το Ταμείο είναι βιώσιμο (σύμφωνα με τις αναλογιστικές του μελέτες) για τα επόμενα 40 χρόνια εφαρμόζοντας ήδη το νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης σύμφωνα με τον Ν.4254/7-4-2014, μας εντάσσει υποχρεωτικά σε ένα φορέα αμφίβολης βιωσιμότητας με μοναδική στόχευση την αρπαγή του αποθεματικού του ύψους διακοσίων πενήντα (250) εκατομμυρίων Ευρώ ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα ελλείμματα του ΕΤΕΑ που για το 2014 υπολογίζονται στα εκατόν εβδομήντα (170) εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ληστρική επιδρομή στα αποθεματικά μας που δημιουργήθηκαν από το υστέρημα των συναδέλφων μας, τις λελογισμένες παροχές και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων όταν αυτό επιβάλλονταν. Άρα σκοπός τους δεν είναι η διάσωσή του, αφού τέτοιος λόγος δεν υφίσταται αλλά το βούλιαγμά του σε ένα ασφαλιστικό βαρέλι δίχως πάτο.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται για τον τομέα Πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ) ουδείς δύναται να ερμηνεύσει ή να δώσει πειστικές διευκρινήσεις για το τι εννοεί ο «ποιητής» σχετικά με τον «χρησμό» περί της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου του Σώματος, με επιπλέον την πρωτοφανή ρύθμιση στα χρονικά του συντεταγμένου ελληνικού Κράτους με την οποία η διάταξη αυτή έχει εφαρμογή από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και όχι από την ψήφιση – δημοσίευσή του.

Απαιτούμε επομένως από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση της διάταξης και καλούμε τους Βουλευτές να μη συμβάλλουν με την ψήφο τους στον ενταφιασμό των προσδοκιών των συναδέλφων μας που θα έχουν οδυνηρές συνέπειες και για το Ταμείο και για την Αστυνομία.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μετά από αυτές τις εξελίξεις είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά στο νέο εμπαιγμό που υφιστάμεθα με ένστολη κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συζήτησης του Νομοσχεδίου στο 2ο θερινό τμήμα της Βουλής. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα αναγγελθεί αύριο μετά την έκτακτη σύσκεψη των Προεδρείων των Ομοσπονδιών μας.Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου