ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Για την αξίωση των αναδρομικών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ

Οι Ομοσπονδίες μας με την παρακάτω κοινή ανακοίνωση ενημερώνουν τους συναδέλφους μας την αξίωση των αναδρομικών αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ και τονίζουν ότι δεν τίθεται επί του παρόντος ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων, ώστε να επιβάλλεται η άμεση κατάθεση αιτήσεως στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή, για διακοπή της παραγραφής.


Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ια

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Για την αξίωση των αναδρομικών 
αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη της επ’ αορίστω αναβολής της προγραμματισθείσας συνάντησης με τον Υπουργό των Οικονομικών, για τον καθορισμό του τρόπου και του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η απροθυμία της Κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. και να ανταποκριθεί στην εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της. 

Επειδή οι Ομοσπονδίες μας έχουν γίνει αποδέκτες πλήθους ερωτημάτων σχετικά με τους τρόπους κατοχύρωσης των αξιώσεών μας, σας ενημερώνουμε ότι κατά την άποψη των νομικών μας συμβούλων τόσο ο Ν. 4093/2012, με τον οποίο επιβλήθηκαν οι περικοπές, όσο και η ακυρωθείσα Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, εκδόθηκαν το Νοέμβριο του 2012, η δε καταβολή των μειωμένων αποδοχών μας και η παρακράτηση των αναδρομικών άρχισαν τον Ιανουάριο του 2013. 

Συνεπώς, δεν τίθεται επί του παρόντος ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων, ώστε να επιβάλλεται η άμεση κατάθεση αιτήσεως στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή, για διακοπή της παραγραφής.

Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τις συντονισμένες ενέργειες για επίλυση του ζητήματος και σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις περαιτέρω δυνατότητες συνδικαλιστικής αντίδρασης και δικαστικής διεκδίκησης.


Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου