ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Επανατοποθετήσεις δημοτικών αστυνομικών... 1542 στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην αστυνομία, σε φυλακές, στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σε υπηρεσίες μετανάστευσης και σε υπηρεσίες κατά του παρεμπορίου θα τοποθετηθούν 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε τις υπουργικές αποφάσεις επανατοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας.

2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί τοποθετούνται ως εξής:

- Στην Ελληνική Αστυνομία: 1.542

- Σε σωφρονιστικά καταστήματα: 575

- Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 141

- Στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης: 382

- Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου: 30

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες θέσεις τους μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, δηλαδή αφού περάσει ένας μήνας, διάστημα στο οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θεραπείας και την επεξεργασία τους από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία επανατοποθέτησης.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, προκειμένου να προσληφθούν (συνολικά 74) ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (συνολικά 82).

Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές Αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές Αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύονται σημαντικά η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σωφρονιστικά καταστήματα, υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός».

Επίσης, τόνισε: «Παράλληλα, διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν- για προφανείς μικροκομματικούς λόγους- ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν. Το αντίθετο συμβαίνει. Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα κινητικότητας για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας».

«Από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση. Ενός συστήματος που θα "παντρεύει" τα προσόντα των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης και την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών», κατέληξε.

Πηγη : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου