ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Μετά την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, πλέον και στο Λιμενικό με Πανελλήνιες εξετάσεις

Με Πανελλήνιες εξετάσεις θα εισάγονται πλέον υποψήφιοι στο Λιμενικό Σώμα αφού δημιουργείται η Ακαδημία του Λιμενικου Σώματος σύμφωνα με εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη.

Ετσι η διαδικασία για την εισαγή στο Λιμενικό Σώμα που γινόταν μέχρι σήμερα με προκήρυξη διαγωνισμού θα γίνεται μέσα από τις Πανελλήνιες εξετάσεις όπως ισχύει για την Αστυνομία αλλά και την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα μιλώντας σήμερα ο υπουργος ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι από το 2014 το Λιμενικό να αποκτήσει τη δική του Ακαδημία, ώστε να μπαίνουν από τις Πανελλήνιες εξετάσεις οι υποψήφιοι για το Σώμα όπως γίνεται και για την Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης σύμπλήρωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία που τηρήθηκε για την κατάταξη των δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, είναι η ίδια που τηρείται εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει τις πολλαπλές εξετάσεις (αθλητικές και διαγωνιστικές σε συγκεκριμένα μαθήματα) υψηλού επιπέδου, ενώ αν ο διαγωνισμός γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, που ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για τη διαδικασία, οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν. Παρ’ όλα αυτά το ΑΣΕΠ είναι το όργανο που θα αποφανθεί για τις όποιες ενστάσεις των υποψηφίων επί της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Με αυτό τον τρόπο, εκτίμησε ο υπουργός, θα σταματήσει να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα θα κατοχυρωθεί θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο Σώμα ανά έτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου