ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κλήσεις στην Αθήνα, από υπαλλήλους χωρίς στολή, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ.

Από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου επανέρχεται η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Αθηναίων.
 
Υπάλληλοι, χωρίς στολή, οι οποίοι ανήκουν στη νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου αναλαμβάνουν το έργο της δημοτικής αστυνομίας που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση. Θα φέρουν ειδική ταυτότητα, σε ευκρινές σημείο, και θα μπορούν εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Αθηναίων, ήδη οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν οδηγούς για την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης από τις 29 Οκτωβρίου και αφήνουν σημειώματα σε αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή τονίζει ότι παραμένει το αίτημα του Δήμου Αθηναίων προς τα αρμόδια υπουργεία «για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης».

Πηγή : http://bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου