ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αίτημα Π.Ο.ΑΣ.Υ. σχετκά με την Φύλαξη Ανοικτών Δομών Φιλοξενίας από τις Αστυνομικές Δυνάμεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλλήλων με την παρακάτω επιστολή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος ζητά να απεμπλακούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από τη φύλαξη των ανοιχτών δομών φιλοξενίας και σε αντικατάσταση αυτής να λαμβάνει χώρα τακτική επιτήρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.



Αθήνα, 9 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτ.: 800/6/51

Προς:

1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν.:

1) Προϊσταμένη του Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Φύλαξη Ανοικτών Δομών Φιλοξενίας από τις Αστυνομικές Δυνάμεις»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Καθημερινά, γινόμαστε δέκτες παραπόνων από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις αναφορικά με τη φύλαξη των ανοικτών δομών φιλοξενίας από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα τη συνεχή παρουσία του εν λόγω προσωπικού στους προαναφερόμενους χώρους, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων.

Παράλληλα, η συνεχής απασχόληση του αστυνομικού προσωπικού στους ως άνω χώρους, έχει ως αποτέλεσμα να στερείται ο πολίτης το σπουδαίο κοινωνικό αγαθό της δημόσιας ασφάλειας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία.

Το οξύμωρο είναι, γιατί να φυλάγουν οι συνάδελφοί μας αυτές τις χαρακτηρισθείσες ως «Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας» και ποια η σκοπιμότητα που υπαγορεύει αυτή την απόφαση, με δεδομένο ότι η πρόσβαση και η αποχώρηση αυτών των ατόμων σαφώς είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη. Η θεωρία δε, που υπαγορεύει η συγκεκριμένη αστυνομική πρακτική περί ελέγχου και αποκατάστασης της Τάξης, σαφώς και υπερβαίνει την λογική, γιατί μια τέτοια αντίληψη καθίσταται επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των ενστόλων και πρακτικά ανεφάρμοστη.

Τονίζουμε επίσης, τα επιπλέον εργασιακά προβλήματα που επιφέρουν οι ενέργειες - διαταγές των οικείων Διευθυντών Αστυνομίας, οι οποίες έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν περαιτέρω τη φύλαξη των παραπάνω χώρων, μετά από οχλήσεις υπηρεσιακών παραγόντων άλλων Υπουργείων.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Ύστερα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η μέχρι σήμερα ως άνω πρακτική έχει επιφέρει τραυματισμούς συναδέλφων, κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων, πολλαπλές ελλείψεις στην καθημερινή ασφάλεια του πολίτη, περαιτέρω επιβάρυνση του βεβαρυμμένου προϋπολογισμού του Υπουργείου μας κ.λπ., παρακαλούμε όπως άμεσα απεμπλακούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη φύλαξη των ανοιχτών δομών φιλοξενίας και σε αντικατάσταση αυτής να λαμβάνει χώρα τακτική επιτήρηση από τις αστυνομικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με τον εν λόγω σκοπό για όλους τους πολίτες.



Πηγή : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου