ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Aνακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας που εκδόθηκε επειτα από το Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα σήμερα, 01/08/2016 στο οποίο συζητήθηκαν οι τελευταίες ενέργειες του προεδρείου αναφορικά με τα ανοικτά και υπό διεκδίκηση αιτήματά μας, το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων και άλλα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας.


Αθήνα, 1 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/131-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Συνεδρίασε σήμερα, 1η Αυγούστου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ για τις τελευταίες ενέργειες του προεδρείου αναφορικά με τα ανοικτά και υπό διεκδίκηση αιτήματά μας.

Κατά τη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα του μισθολογίου το οποίο προωθείται εν κρυπτώ από την κυβέρνηση σε συνεργασία με γνωστά «παπαγαλάκια» των μίντια, αποσιωπώντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας εν αντιθέσει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την διακηρυγμένη θέση της ότι δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και διαβούλευση επί συγκεκριμένων προτάσεων. Τονίστηκε δε ότι από τις «διαρροές» διαφαίνεται ότι προωθείται αντιστοίχιση με το ισχύον μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων όπου ήδη έχει εφαρμογή η αποσύνδεση του μισθού από το βαθμό και η εισαγωγή της «προσωπικής διαφοράς».

Επίσης, έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο των συναντήσεων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων (εκκρεμούν οι συναντήσεις με ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες), καθώς και για το υπόμνημα που υποβλήθηκε στον Υπουργό Εργασίας στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημά μας για τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων (άρθρο 23, Απεργία). Ειδική αναφορά έγινε στη συνέχεια στο ανακύψαν πρόβλημα με την αποζημίωση των νυχτερινών, αφού το υπουργείο αναγνωρίζει ότι με τα διαθέσιμα κονδύλια, αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών και τελεί σε αναζήτηση των απαιτούμενων, προς τούτο, ποσών.

Το άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε, ήταν το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων, το οποίο θα υποβληθεί στην Ηγεσία του Υπουργείου ώστε να τύχει τελικά θετικής έκβασης η πρότασή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να αναλάβει κατά την κρίση της πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Έλληνα Αστυνομικού, λαμβάνοντας υπόψη της τα πιεστικά στενά χρονικά περιθώρια και τους τακτικισμούς που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μείζον ζήτημα του μισθολογίου και της αποκατάστασης των αδικιών που έχουμε υποστεί με τα Μνημόνια. Ανάλογα δε, να εξαγγείλει κινητοποιήσεις, θέτοντας όλες μας τις δυνάμεις σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να δώσουμε τις δέουσες απαντήσεις όταν και όπου τούτο απαιτηθεί.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroCop, την συνδρομή της οποίας έχουμε ζητήσει με σχετικό έγγραφό μας.





Πηγή : poasy.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου