ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Οι βασικοί άξονες της αστυνομικής αναδιάρθρωσης, Τι καταργείται και τι ιδρύεται

Σε απάντηση της χθεσινής κριτικής του bloko.gr για την άνευρη και άτολμη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. πηγές του υπουργείου δημόσιας τάξης τόνιζαν ότι σε αυτή την φάση δεν μπορούσαν να γίνουν βαθύτερες τομές και πως το συγκεκριμένο σχέδιο προορίζεται ν' αποτελέσει το υπόδειγμα για περαιτέρω μελλοντικά συρρικνώσεις- συγχωνεύσεις υπηρεσιών.



Σύμφωνα πάντως με όσα υποστηρίζουν από τον απολογισμό "εδάφους" στον χάρτη της αναδιάρθρωσης, οι πιο σημαντικές τομές είναι οι ακόλουθες.

1. Η ίδρυση σε κάθε καλλικρατικό δήμο ενός τμήματος μες εξαίρεση τους δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και άλλων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

2. Η ένταξη των τμημάτων δίωξης ναρκωτικών ως εσωτερική διάρθρωση στις υποδιευθύνσεις ασφάλειας των νομών.

3. Η ίδρυση τμημάτων άμεσης δράσης σε 8 ακόμη επιλεγμένα αστικά κέντρα όπως σε Πάτρα (λειτουργεί ήδη σε επίπεδο γενικής) Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία, Χαλκίδα, Λάρισα, Ιωάννινα και Αγρίνιο.

4. Η κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ και η ένταξη των ΤΑΕ στην οργανωτική δομή των οικείων διευθύνσεων αστυνομίας.

5. Η κατάργηση των τμημάτων δίωξης λαθρομετανάστευσης της τρίτης ζώνης, με παράλληλη ίδρυση γραφείων διαχείρισης μετανάστευσης στα αντίστοιχα Α.Τ.

6. Η ίδρυση 6 τμημάτων ασφαλείας. Το ένα στη Αχαΐα (τμήμα ασφάλειας δυτικής Αχαΐας) και 5 στην Θεσσαλονίκη (Θέρμη, Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο, Χαλκηδόνα, Θερμαϊκός) και η κατάργηση 8 τμημάτων ασφαλείας (Νάουσας, Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Γεροποτάμου, Χερσονήσου, Μοιρών και Ιεράπετρας).

7. Η ίδρυση 10 τμημάτων διαβατηριακού ελέγχου (Κήπων, Ορμενίου, Ευζώνων, Προμαχώνος, Νίκης, Κρυσταλλοπηγής, Κακαβιάς, Μέρτζανης, Δοϊράνης και Σαγιάδας).

8. Η ίδρυση 2 τμημάτων μεταγωγών στα Χανιά και στα Γρεβενά, με παράλληλη κατάργηση των Καλαμάτας και Κοζάνης και συγκρότηση ειδικών ομάδων μεταγωγών (ΕΟΜ) στα μεταγωγών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

9. Η σύσταση αυτοτελούς υποδιεύθυνσης αναζητήσεων- αρχείου και ταυτοτήτων στην ασφάλεια Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου