ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣΤΕ

Σας  παραθέτουμε  την  ανακοίνωση  που  εκδόθηκε και αφορά την συνεδρίαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ
Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35κβ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα ακροάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Β' συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ, για να διαπιστώσει τη συμμόρφωση ή μη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αναδρομική μείωση των αποδοχών των ενστόλων.

Εκ μέρους των αιτούντων, οι Ομοσπονδίες εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα (ΠΟΑΣΥ), Ρήγα Μπαρμπούρη (ΠΟΑΞΙΑ) και Γεώργιο Αντωνακόπουλο (ΠΟΕΠΛΣ). Το Υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπήθηκε από δυο Παρέδρους του ΝΣΚ.

Κατά την ωριαία ακροαματική διαδικασία, αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών. Ειδικότερα, οι Νομικοί μας Σύμβουλοι υποστήριξαν ότι η διοίκηση δεν συμμορφώθηκε πλήρως στις δικαστικές αποφάσεις, μειώνοντας το κύρος του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου και ουσιαστικά, περιφρονώντας το σκεπτικό του Α' Πρακτικού Συνεδριάσεως του Συμβουλίου, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά και χωρίς καμία δυνατότητα παρερμηνείας οι υποχρεώσεις της διοίκησης για πλήρη συμμόρφωση.

Αντίθετα, το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα εφάρμοσε πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις, αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Προέδρου.

Τέλος, ο κ. Πρόεδρος του ΣτΕ, χορήγησε και στις δυο πλευρές προθεσμία έως την 15η Ιανουαρίου 2015, ώστε να καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους (υπομνήματα).

Μετά και την σημερινή εξέλιξη, είναι σαφές ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας αισιοδοξώντας για την πλήρη δικαίωσή μας, απαιτώντας από την Πολιτεία πλήρη συμμόρφωση στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας.
ypografes poasy-poaxia2
πηγή: poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου