ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την ιστορική απόφαση του ΣτΕ, για τις περικοπές

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) εξέδωσε  την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  και τονίζει ότι η εν λόγω απόφαση δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και είναι υποχρεωτικά εκτελεστή.


Αθήνα, 14 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ.:500/7/35δ
Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσίες

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Δημοσιεύθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας επί αιτήσεων ακυρώσεως της ΠΟΑΣΥ και άλλων Ομοσπονδιών ενστόλων, αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των Αστυνομικών, αλλά και τις αναδρομικές παρακρατήσεις του μισθού τους.

Η ιστορική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όχι μόνο ανατρέπει το Μνημόνιο III, κηρύσσοντας αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 4093/2012, αλλά επιβάλλει και την επιστροφή αναδρομικά των περικοπών από τον Αύγουστο του 2012.

Η απόφαση αυτή δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και είναι υποχρεωτικά εκτελεστή από τη Διοίκηση.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη δικαστική αυτή δικαίωση και εντός των προσεχών ημερών με τη λήψη και την προσεκτική μελέτη της απόφασης από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ, που χειρίστηκε την υπόθεση, θα εκδώσει νεότερη ανακοίνωση ειδικότερα για τον χρόνο και την έκταση συμμόρφωσης της Διοίκησης στο διατακτικό αυτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου