ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ

        
  Από τις 7 Ιουνίου άρχισε επισήμως η λειτουργία της νέας Υπηρεσίας Ασύλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το Περιφερειακό Γραφείο Αττικής έχει καταγράψει συνολικά 385 αιτήματα ασύλου μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

    Επίσης, από τις 17 Ιουνίου 2013 που ξεκίνησαν και οι πρώτες συνεντεύξεις εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, έχουν πραγματοποιηθεί μέσα σε πέντε μέρες 57 συνεντεύξεις. Από τα 385 άτομα που υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην υπηρεσία μέχρι τώρα, 261 ήταν άντρες και 124 ήταν γυναίκες, ενώ 14 άτομα ήταν ασυνόδευτα ανήλικα, ανάμεσα στα οποία και δύο βρέφη.
         Οι αιτούντες άσυλο προέρχονταν από 37 διαφορετικές χώρες, με κύριες χώρες καταγωγής το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, τη Συρία, τη Γεωργία, την Αιθιοπία, την Αλβανία, το Ιράν, την Ερυθραία και το Σουδάν.
Η Υπηρεσία Ασύλου ιδρύθηκε με το νόμο 3907/2011, υπάγεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και αποτελεί την πρώτη αυτόνομη δομή της χώρας που ασχολείται με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Συγκροτείται από την Κεντρική Υπηρεσία, που εδρεύει στην Αθήνα, και Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου στις περιφέρειες της Ελλάδας, που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία.
          Όπως  έγινε γνωστό , η νέα Υπηρεσία Ασύλου αναλαμβάνει μόνο την εξέταση των νέων αιτημάτων ασύλου που κατατίθενται από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της και εφεξής. Οι προγενέστερες αιτήσεις παραμένουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

1 σχόλιο :

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή