ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αργίες και χρόνος εργασίας τις Άγιες ημέρες του Πάσχα

Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα βρίσκουν πολλούς συναδέλφους μας να περνούν τις δικαιούμενες ημέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης αλλά και πολλούς άλλους επί τω έργω, αγωνιζόμενους να διαφυλάξουν την Τάξη και την Ασφάλεια των συμπολιτών μας και της κοινωνίας μας γενικότερα.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους συναδέλφους μας, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους που εργάζονται ότι ως επίσημες αργίες λογίζονται η Μ. Παρασκευή (29/04), η Κυριακή του Πάσχα (01/05) και η Δευτέρα του Πάσχα (02/05) ενώ φέτος η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού μεταφέρεται την Τρίτη (03/05).
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Π.Δ. «Χρόνος Εργασίας προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.», “Το προσωπικό μπορεί να διατεθεί σε υπηρεσία και την Κυριακή, έβδομη ημέρα εργασίας, καθώς και άλλη ημέρα αργίας. Στις περιπτώσεις αυτές αφήνεται ελεύθερο υπηρεσίας, για ανάπαυση (ρεπό) άλλη ημέρα της εβδομάδας με κυλιόμενη σειρά, όταν είναι δυνατή η τήρησή της. ”
Τέλος, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του ως άνω Π.Δ. “Υπηρεσία κατά την ημέρα της αργίας νοείται εκείνη που η ώρα έναρξης ή λήξης της περιλαμβάνεται ημερολογιακά στην ημέρα της αργίας. ”
Καλή Ανάσταση και καλή δύναμη σε όλους !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου