ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο παρά τις κινητοποιήσεις

Με 50 «ναι» και 47 «όχι» πέρασε από το Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επηρεάζει την επικουρική ασφάλιση και τα εφάπαξ των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα σήμερα στην Αθήνα.


Τροποποιητική διάταξη κατέθεσε ο Γκ.Χαρδούβελης την τελευταία στιγμή, διάταξη που όμως κρύβει αγκάθι, καθώς έδωσε ακόμη 6 μήνες προθεσμία, έως 30.06.2015, από 31.12.2014 που προβλεπόταν αρχικά, ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ, μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Ωστόσο με αυτή τη διάταξη, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων, οπότε είναι αναμενόμενο να οδηγηθεί από μόνο του στο ΕΤΕΑ, αφού δεν θα έχει άλλη χρηματοδότηση!

Επίσης, όσον αφορά το εφάπαξ, ο κ.Βρούτσης υποσχέθηκε προφορικά, ότι πριν την έκδοση της Υπουργικής απόφασης θα προηγηθεί εισήγηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις ακόμη και εντός της κυβέρνησης για την επίμαχη διάταξη που αφορούσε τους εν λόγω εργαζομένους ήταν πολύ έντονη.Μάλιστα ο κ.Κυριαζίδης ζήτησε ο ίδιος και αντικαταστάθηκε από το Σώμα, καθόσον δεν μπορούσε να ψηφίσει την εν λόγω διάταξη!

Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών που ήταν παρόντες ήταν άμεση και προανήγγειλαν, εκτός από άμεσες και επερχόμενες κινητοποιήσεις, την δημοσίευση στους συναδέλφους τους, των ονομάτων των βουλευτών που ψήφισαν την διάταξη!

Πηγή : policeonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου