ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Δύο μήνες περάσαν ακόμη περιμένουμε… του Λάζαρου Μαχαιρίδη.

Ο Αστυνομικός και γενικά οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας δίνουν καθημερινά κομμάτι από την ψυχή τους, επιδεικνύοντας υψηλό φρόνιμα, αυταπάρνηση και φιλότιμο, υπηρετώντας και τιμώντας πιστά τον όρκο που έχουν δώσει, πολλές φορές ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή.


Έχουμε υποστεί ως κλάδος μείωση περίπου 40% στο εισόδημά μας θυσιαζόμενοι και εμείς όπως το σύνολο του Ελληνικού λαού στο βωμό της κρίσης. Το επάγγελμά μας δεν αναγνωρίζεται ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και συντηρήσεις…  παρόλα αυτά όμως είμαστε δίπλα στον πολίτη αυτής της χώρας, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων.

Οι αντοχές και η υπομονή μας όμως έχουν εξαντληθεί…!

Στα μέσα του Ιούνη που μας πέρασε, το ανώτατο δικαστήριο του κράτους (Σ.τ.Ε.) αποφάνθηκε, στηριζόμενο στις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας, κηρύσσοντας αντισυνταγματικές τις περικοπές που μας επιβλήθηκαν με το Ν.4093/12 (μνημόνιο Νο3). Απόφαση αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή…!

Μέχρι σήμερα, δύο και κάτι μήνες μετά, η κυβέρνηση κωφεύει συστηματικά για το θέμα, ακολουθώντας λογικές και τακτικές στρουθοκαμηλισμού, επιδεικνύοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και αλαζονεία μέσω των εκπροσώπων της…!

Τρανταχτό παράδειγμα η πρόσφατη δήλωση του κ.Υπουργού Οικονομικών ο οποίος προέβαλε το επιχείρημα «…ότι η Δικαιοσύνη κρίνει το δίκαιο και το άδικο και δεν μπορεί εκείνη να ρυθμίζει την οικονομική πολιτική». Κάποιος άλλος όμως πρώην Υπουργός και Πανεπιστημιακός Καθηγητής, του υπενθύμισε βέβαια ότι «…η δικαιοσύνη κρίνει τι είναι συνταγματικό και τι αντισυνταγματικό και όχι μόνο το δίκαιο και το άδικο…» άρα στην περίπτωση της αντισυνταγματικότητας, η πολιτεία έχει ΧΡΕΟΣ να συμμορφωθεί!

Μέσα σε όλη αυτή την άψογα σκηνοθετημένη φαρσοκωμωδία που αφορά την απόφαση του Σ.τ.Ε. και την δικαίωση όλων μας, πέραν των συνεχιζόμενων στοχευμένων νομικών ενεργειών του συνδικαλιστικού κινήματος, το μόνο δεδομένο είναι, κάποια εντέχνως διοχετευμένα στον τύπο σενάρια περί αποκατάστασης (πότε μερικής και πότε ολικής), που πηγάσουν από διάφορους “κύκλους” κυβερνητικών στελεχών. Δηλαδή κοινώς, λόγια του αέρα…! Τίποτα χειροπιαστό…!

Θα ήθελα όμως να θυμίσω σε κάποιους τη γνωστή λαϊκή ρήση: ‘ ‘Οποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες ’

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

Ας αντιληφθούν επιτέλους οι κυβερνώντες πως το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν επιδέχεται εκπτώσεων, καθώς επίσης και πως κανένας δεν είναι δεδομένος κανενός…! Όχι άλλα λόγια του αέρα και χτυπήματα στην πλάτη. Είμαστε χορτασμένοι από αυτά χρόνια και χρόνια τώρα!  Πλέον μόνο πράξεις…

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.τ.Ε.

Με εκτίμηση

Λάζαρος Μαχαιρίδης

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Μέλος της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης

Πηγη : skaythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου