ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θα πληρώσουν οι «νέοι» το εφάπαξ των «παλιών» Συνδικαλιστών;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ :


Μπορούμε πλέον με σιγουριά να πούμε, πως ο «πόλεμος» που διαφαινόταν με αφορμή το ΤΕΑΠΑΣΑ ξέσπασε!

Όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ, μια συνεχή και σφοδρή επίθεση εναντίον της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και των εκπροσώπων της στο Ταμείο (ΤΕΑΠΑΣΑ), έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μέσω διάφορων ειδησιογραφικών και συνδικαλιστικών ιστοσελίδων.

Έτσι, εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ συνδικαλιστές, που προς  το παρών αποτελούν μικρή μειοψηφία, συνεπικουρούμενοι από απόστρατους, πρώην συναγωνιστές τους, επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση  και να προβάλλουν στους υπόλοιπους Αστυνομικούς την εικόνα πως η ΠΟΑΣΥ ηθελημένα ψήφισε και πέρασε την απόδοση του εφάπαξ στα 31 χρόνια.

Το γεγονός αυτό, αρνείται κατηγορηματικά το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, το οποίο με την μέχρι στιγμής συμπεριφορά του, αγνοεί τις συνεχόμενες επιθέσεις, αλλά και τους ισχυρισμούς που προβάλει η αντιπολίτευση που προαναφέραμε.

Η κατάσταση όμως ξέφυγε, όταν οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κ. Καραδήμας και κ. Κρικέτος, αιτήθηκαν με έγγραφό τους τη συζήτηση του θέματος από το Δ.Σ., απαιτώντας μάλιστα την παρουσία των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στο ΤΕΑΠΑΣΑ, κ.Ρίζου και κ.Αλυμάρα, γεγονός που μας θύμισε ανάκριση ή διαδικασία παροχής εξηγήσεων και κατ” αντιπαράσταση εξέτασης, τύπου ποινικής διαδικασίας!

Ενώ όλα αυτά συνέβησαν μέσω του διαδικτύου, καθ” όλο το προηγούμενο διάστημα, εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και  περιμένουμε την κατάληξη της.

Δεν θέλουμε βέβαια να αδικούμε κανέναν, καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες για τις στρατηγικές που κάθε φορά χαράσσονται και ακολουθούνται.

Μας είναι όμως δύσκολο να αποδεχθούμε ότι ένα Δ.Σ. που στην πλειοψηφία του απαρτίζεται από συνδικαλιστές με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, να αδίκησε τους λεγόμενους «παλιούς» συναδέλφους τους, αφού έχουν όμοια συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά συμφέροντα.

Εχθές το βράδυ, με μια επιστολή του ο κ.Αλυμάρας, θέλησε να ξεδιαλύνει το τοπίο, παίρνοντας θέση στις κατηγορίες που αναφέρουν το όνομά του και λέγοντας την δική του αλήθεια για το τι συμβαίνει με το ΤΕΑΠΑΣΑ και την επίμαχη διάταξη. Να θυμίσουμε ότι ο κ.Αλυμάρας ανήκει και είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της Συνδικαλιστικής παράταξης που εκλέγεται στη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής με την επωνυμία «Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Συνεργασία Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α), η οποία είναι κατά πλειοψηφία παράταξη που συμμετέχουν νέοι Αστυνομικοί.

Εκείνο όμως που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός, ότι την απάντηση του Βασίλη Αλυμάρα, δημοσίευσε και η «Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Σ.Κ.Α.Υ.)», μέσω του site της www.skaythess.gr, συμπληρώνοντας την με υποστηρικτικά σχόλια και υπαινιγμούς!

Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον τυχαίο, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες που προέρχονται από συνδικαλιστικές πηγές, η ΑΝ.Α.Σ.Α και η Σ.Κ.Α.Υ., αποτελούν δυο από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές παρατάξεις νέων Αστυνομικών,  ενώ οι ιστοσελίδες που διατηρούν στο διαδίκτυο έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και αποτελούν τα πλέον ενημερωμένα Αστυνομικά συνδικαλιστικά site της χώρας!

Είναι αυτή η αρχή ενός προαναγγελθέντος πολέμου, μεταξύ της νέας γενιάς Συνδικαλιστών-Αστυνομικών με την παλαιά γενιά, που ως τώρα κατείχε τα πρωτεία στην Ομοσπονδία, εν όψει και των επικείμενων εκλογών σε 9 περίπου μήνες;

Η αφορμή δόθηκε, το σκηνικό στήθηκε και  ο χρόνος θα δείξει…

Πηγή: policeonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου