ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2014
Αρ. Πρωτ.: 400/1/20κδ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως γνωστόν, οι Ομοσπονδίες μας χαιρέτησαν την άμεση απόφαση του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ όσον αφορά την τροποποίηση του νόμου 4249/2014 για την «αναδιοργάνωση» της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε επιφέρει δυσλειτουργίες και αρνητικές συνέπειες στις αστυνομικές υπηρεσίες και γενικότερα στη λειτουργία του Σώματος.

Κατ' εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων (άρθρο 231 του Νόμου 4281/2014 που ψηφίστηκε στις 6/8/2014), ανακοινώθηκαν τοποθετήσεις-μετακινήσεις ανωτάτων αξιωματικών, οι οποίες όμως για μια ακόμα φορά κινήθηκαν στο γνωστό πλαίσιο της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και «δεδομένων», εις τρόπον ώστε να αιωρούνται ερωτηματικά και απορίες ως προς την ορθότητά τους.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει από την πλευρά του να καυτηριάσει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν αποτελούν απόρροια ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου που θα παρέχει τα αναγκαία εχέγγυα για την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και τον προσήκοντα σεβασμό προς τα στελέχη και την προσφορά ενός εκάστου και γενικότερα στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που καλείται στις γνωστές άθλιες συνθήκες που διάγουμε, να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό.

Καλούμε την Ηγεσία να τολμήσει και σε αυτόν τον τομέα, προβαίνοντας στις αναγκαίες αλλαγές για ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας που απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες, με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής-ανάδειξης των στελεχών και εσωτερικών μεταβολών, χωρίς να συνθλίβεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή να απαξιώνεται ο αστυνομικός θεσμός.Πηγη : poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου