ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια της Αττικής

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια της Αττικής.

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) ημεδαπός, εξιχνιάσθηκαν είκοσι (20) περιπτώσεις και το οικονομικό όφελος από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -50.000- ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε σχολικά κτίρια της Αττικής.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 4-4-2016 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς και ένας 24χρονος ημεδαπός, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους.


Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς, της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σχολεία. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες και μόνο κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή, εισέρχονταν σε σχολικά κτίρια, παραβιάζοντας με τη χρήση μεταλλικής ράβδου παράθυρα και πόρτες και αφαιρούσαν αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά από τα κυλικεία και τα γραφεία.


Στην κατοχή τους καθώς και από την έρευνα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


 Πέντε (5) φορητοί υπολογιστές

 Τρείς (3) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
 Μία (1) βιντεοκάμερα
 Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
 Δύο (2) περιλαίμια
 Δύο (2) ζευγάρια γάντια
 Τρία (3) μαχαίρια
 Ένας (1) ασύρματος, συγχρονισμένος στη συχνότητα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης
Επτά (7) κινητά τηλέφωνα
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι (20) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σχολεία, στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, της Δάφνης, του Βύρωνα, του Αλίμου και του Ζωγράφου.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των -50.000- ευρώ.


Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.Πηγή: www.astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου