ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

ΑΝ.Α.Σ.Α : Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης δίωξης Ναρκωτικών /Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών Ν/Α Αττικής της Δ.Α.Α για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

 Η Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Συνεργασία Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α) εκφράζει δημόσια συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης δίωξης Ναρκωτικών /Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών Ν/Α Αττικής της Δ.Α.Α για την εξάρθρωση    εγκληματικής οργάνωση που διακινούσε συστηματικά σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας .

Οι συνάδελφοί μας αποδεικνύουν καθημερινά με την μεθοδικότητα και τον επαγγελμάτισμό τους  την προσήλωσή τους στο καθήκον προσφέροντας τα μέγιστα στο τομέα προστασίας του Πολίτη,παρά τις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζουν ,την έλλειψη στελεχιακού δυναμικού και τα κάθε είδους πάρεργα που μαστίζουν τον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ.






Συγκεκριμένα : 


Συνελήφθησαν -4- αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης και επιπλέον -2- άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -11.443- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, -12.380- γραμμ. ηρωίνης, -194- γραμμ. κοκαΐνης, -18- γραμμ. οπίου, -4- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 4.300- ευρώ και -4- ζυγαριές ακριβείας

Τα παράνομα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις -250.000- ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν την 28-5-2021, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Αιγάλεω και Περιστέρι, -4- αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, τρεις άνδρες ηλικίας 21, 29 και 32 ετών και 36χρονη γυναίκα. Συνελήφθησαν επίσης -2- άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την πιστοποίηση και αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, προηγήθηκε αστυνομική έρευνα με εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία "προφίλ" των εμπλεκομένων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αποκαλύφθηκε ο ρόλος του 29χρονου στην διεύθυνση της οργάνωσης καθώς και στην ανεύρεση και προμήθεια τω ναρκωτικών ουσιών, του 21χρονου και του 32χρονου στην αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση και της 36χρονης στην αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά των ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης αποτελεί η διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών, η χρήση πολλών χώρων για την απόκρυψη των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και η χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ως κινητός χώρος αποθήκευσης (καβάτζα).

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους -11.443- γραμμαρίων
  • ποσότητα ηρωίνης βάρους -12.380- γραμμαρίων
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -194- γραμμαρίων
  • ποσότητα οπίου βάρους -18- γραμμαρίων
  • ποσότητα κάνναβης -4- γραμμαρίων
  • -850- γραμμ. σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης
  • -4.300- ευρώ
  • συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( taser )
  • -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • -9- κινητά τηλέφωνα
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΝ.Α.Σ.Α)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου