ΕΙΚΟΝΕΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΑΝ.Α.Σ.Α :Επίσκεψη αντιπροσώπων Π.Ο.ΑΣ,Υ στο Α.Τ και Τ.Α Κερατέας και Κορωπίου.."Αφθονία στο φιλότιμο..ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό ...πολλές οι οφειλόμενες αναπαύσεις¨"


Οι Άγιες μέρες του Πάσχα πέρασαν και είχαμε την Ελπίδα ότι ίσως μετά τις μέρες αυτές θα αντικρίσουμε μια καλύτερη κατάσταση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής . Που τέτοια τύχη ;;;;
Προ των ημερών του Πάσχα και συγκεκριμένα την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, τα μέλη της ΑΝΑΣΑ και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ - ΚΑΣΚΑΛΗΣ Κασσιανος , ΧΑΝΙΩΤΗΣ Ηλιας , ΓΙΩΤΑΣ Γεωργιος , ΤΡΑΚΑΛΑΣ Αντώνιος και ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ανδρέας πραγματοποίησαμε επίσκεψη στις απομακρυσμένες από το Κέντρο Αθηνών Υπηρεσίες , του Αστυνομικού Τμήματος ΚΟΡΩΠΙΟΥ και Τμήματος Ασφαλείας ΚΟΡΩΠΙΟΥ , καθώς επίσης και του Αστυνομικού Τμήματος ΚΕΡΑΤΕΑΣ και Τμήματος Ασφαλείας ΚΕΡΑΤΕΑΣ .
Η κατάσταση ; Ίδια και απαράλλακτη !!!!
Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου , παρά τις προσπάθειες του Διοικητή της Υπηρεσίας , η χορήγηση Ημερήσιας Ανάπαυσης ( ΡΕΠΟ ) - Μια λέξη με τέσσερα γράμματα και χιλιάδες συναισθήματα - , πραγματοποιείται ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες της Υπηρεσίας και όχι με γνώμονα την ξεκούραση του συναδέλφου . Οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο σύνολο του προσωπικού της Υπηρεσίας ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό και αγγίζουν τριψήφιο . Που οφείλεται αυτό ; Οι απαιτήσεις πολλες !!!! Καθημερινά μεγάλος αριθμός συνάδελφων διατίθεται σε Μέτρα , φυλάξεις και Υπηρεσίες στο κέντρο Αθηνών , καθώς επίσης σε μέτρα τάξης εκδηλώσεων, σε αθλητικές δραστηριότητες και σε κάθε λογής γεγονότα που εμφανίζονται ‘’ εκτάκτως’’ . Αξιοσημείωτο τυγχάνει το γεγονός ότι πέραν των ήδη προγραμματισμένων μέτρων καθημερινώς ενημερώνεται η Υπηρεσία για την διάθεση και άλλων Αστυνομικών στα ίδια μέτρα ( Τα λεγόμενα έκτακτα ). Η εβδομαδιαία Υπηρεσία πλέον μοιάζει ΟΥΤΟΠΙΑ !!!! Πως είναι δυνατόν να εκδίδεται εβδομαδιαία Υπηρεσία , αφού κάθε μέρα γίνονται τέτοιου είδους αλλαγές ; Πως να χορηγηθούν οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις όταν επικρατούν τέτοιες καταστάσεις ; Πέραν αυτών να αναφέρουμε και την κατάσταση των Υπηρεσιακών οχημάτων ; Μιλάμε για οχήματα που χρησιμοποιούνται όλο το είκοσιτετραωρο , φέρουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και η κατάσταση τους τραγική . Είναι καθαρά μη λειτουργικά και επικίνδυνα για την ασφάλεια όχι μόνο των συναδέλφων αλλά και των πολιτών .
Να αναφέρουμε επίσης και για τις συνθήκες υγιεινής . Συνεργείο καθαρισμού , ανύπαρκτο , με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι για να ασκούν τα καθήκοντα τους με αξιοπρέπεια απέναντι στην κοινωνία και στον πολίτη να προβαίνουν και στον καθαρισμό των χωρών της Υπηρεσίας τους .
Στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου , καθημερινό πρόβλημα και εδώ , τα μέτρα και οι διαθέσεις μεγάλου μέρους της δύναμης την Υπηρεσίας .
Οι συνάδελφοι καταβάλουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια , συνεχίζοντας την Υπηρεσία τους προς χειρισμό υποθέσεων και πέραν του ωραρίου τους αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές τους και οικογενειακες υποχρεώσεις για να υπάρχει αυτό το αίσθημα ασφαλείας για τον πολίτη . Να αναφέρουμε και εδώ σχετικά με τον καθαρισμό των χωρών ότι οι συνάδελφοι αναγκάζονται και επιβαρύνονται οικονομικά με ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού για να διατηρούνται οι σωστές συνθήκες υγιεινής .
ΥΓ. Πρέπει να τονίσουμε ότι μετά από κάποιες μέρες από την επίσκεψη μας ενημερωθήκαμε ότι ξαφνικά ‘’ έφτασε ‘’ και άλλη ‘’ έκτακτη ‘’ διάθεση φύλαξης στόχου στην περιοχή του Κορωπίου . Αποτέλεσμα απασχόληση και άλλων Αστυνομικών των ανωτέρω Υπηρεσιών για την σχετική φύλαξη .
( Λειψανδρία ΑΤ και ΤΑ )
Ακολούθως κατά την επίσκεψη μας στο Αστυνομικό Τμήμα ΚΕΡΑΤΕΑΣ και στο Τμήμα Ασφάλειας Κερατεας όπως ενημερωθήκαμε από τους Κους Διοικητές το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έκαστη Υπηρεσία και ειδικότερα οι συνάδελφοι είναι η διάθεση τους σε μέτρα και σε Υπηρεσίες οπουδήποτε άλλου παρά στην περιοχή της αρμοδιότητας τους , όπως στο κέντρο Αθηνών αλλά και σε άλλους δήμους της Ν/Α Αττικης , με αποτέλεσμα , Α ) την οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων , καθώς μεταβαίνουν με τα προσωπικά τους οχήματα διανύοντας αποστάσεις ακόμη και πενήντα χιλιομέτρων έχοντας και ως άμεσο αποτέλεσμα η εργασία των συναδέλφων να ξεπερνάει κατά πολύ το οκτάωρο και Β) Την ελλειπή Αστυνόμευση . Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Δήμος ΚΕΡΑΤΕΑΣ ίσως τυγχάνει ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση σε όλη την Αττική , για τον οποίο όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε , λόγω των μέτρων και της υποστελεχωσης ( ο αριθμός των συναδέλφων απειροελαχιστος σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής ) , δεν υπάρχει επαρκής Αστυνόμευση . Σχετικά με την εβδομαδιαία Υπηρεσία και εδώ δυστυχώς δεν υπάρχει η Ουτοπία !!!! ( Τα Ονομαζόμενα ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ !!!! )
Παράλληλα να προσθέσουμε την έλλειψη λειτουργικών Υπηρεσιακών οχημάτων , καθώς όσα υπάρχουν με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους , συνεχίζουν να διανύουν κάθε οκτάωρο πλήθος χιλιομέτρων λόγω των μεγάλων αποστάσεων . Ποια η ασφάλεια των συναδέλφων και των πολιτών που επιβαίνουν στα οχήματα αυτά ; ΚΑΜΙΑ !!!!!
Πάλι εδώ παρατηρούμε την έλλειψη συνεργείου καθαρισμού , με τις συνθήκες υγιεινής να διατηρούνται σε ένα καλό επίπεδο καθαρά λόγω των συναδέλφων .
Για τα ανωτέρω δεν βγάλαμε απευθείας την σχετική ανακοίνωση , δίνοντας κάποιο χρονικό διάστημα μήπως και παρελπιδα μετά το Πάσχα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο . Δυστυχώς όμως καταλάβαμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός !!!!!
Θα πρέπει η φυσική ηγεσία να αρχίσει να αντιλαμβανεται πια ότι οι Υπηρεσίες αυτές που θεωρούνται περιφερειακες και βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από τις υπόλοιπες Υπηρεσίες των Αθηνών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ( τεράστιος σε γεωγραφικό τομέα ευθύνης σε σχέση με το μειωμένο υπάρχων προσωπικό , οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (περιπολικά κυρίως) για τα οποία θα πρέπει να δοθούν λύσεις . Από πλευράς μας προτείνονται καθημερινώς κάποιες συγκεκριμένες λύσεις. Ελπίζουμε η Πολιτεία και η φυσική ηγεσία να ενισχύσει από κάθε πλευρά και τις ανωτέρω Υπηρεσίες αλλά και όλες τις Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής , οι οποίες αν και λειτουργούν αυτή την στιγμή με το φιλότιμο , τον κόπο και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας , συνεχίζουν τις επιτυχίες τους στην καταπολέμηση της καθημερινής εγκληματικότητας .
- ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ
- Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
‘’ ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ‘’
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΟΑΣΥ :
ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΙΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΡΑΚΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου