ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ Γεώργιος : Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μια μαύρη τρύπα στο έμψυχο δυναμικό της, η οποία αντί να κλείνει μεγαλώνει συνέχεια.

 Αυτό οφείλεται στο ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες αυξάνονται συνεχώς καθόσον η μεγάλη επιβατική κίνηση (θα φτάσει σχεδόν τα 25.000.000 επιβατών το έτος 2019) , επιφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας και δημιουργία νέων απαιτήσεων από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, με το έμψυχο δυναμικό αντί να αυξάνεται να μειώνεται δραματικά γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη ανανέωσή του.

 Απόδειξη των παραπάνω είναι οι πυρετώδεις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Ελευθέριος Βενιζέλος προκειμένου να επεκταθούν οι χώροι του αεροδρομίου για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες οι οποίες την θερινή περίοδο θα είναι τεράστιες.      Προσθέτω ότι από τις αρχές Απριλίου 2019 ο διαβατηριακός έλεγχος των επιβατών αλλάζει και από προαιρετικός στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται υποχρεωτικός, γεγονός το οποίο συνεπάγεται ανάγκη για περισσότερους αστυνομικούς στους ελέγχους διαβατηρίων, διότι θα έχουμε μεγάλες ουρές, καθυστερήσεις και πλημμελή εξυπηρέτηση των επιβατών.

Επίσης στους εξωτερικούς χώρους λόγω του μεγάλου όγκου των επιβατών και των επισκεπτών στο αεροδρόμιο θα υπάρξει ανάγκη για εμφανή αστυνόμευση , στο κομμάτι της τάξης και τροχαίας. Η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, είναι επιφορτισμένη και με την αστυνόμευση του εκθεσιακού κέντρου ΜETROPOLITAN και τη διάθεση σε αυτό αστυνομικών για εκτέλεση μέτρων τάξης στις μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε αυτό , καθώς και στην αστυνόμευση των πολυκαταστημάτων εντός του εμπορικού πάρκου τα οποία επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τα δύο τελευταία επίσης χρόνια η υπηρεσία μας ενισχύει με δεκάδες αστυνομικούς σε καθημερινή βάση τη Διεύθυνση Μεταγωγών, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσία σε άλλη Αστυνομική Διεύθυνση και για να καλυφθούν οι ανάγκες μας να κόβουμε από άλλους αστυνομικούς ημερήσιες αναπαύσεις και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι ο μέσος όρος των οφειλόμενων αναπαύσεων των αστυνομικών της υπηρεσίας μας να έχει ξεπεράσει τις δέκα και μάλιστα σε χειμερινή περίοδο και το αστυνομικό προσωπικό να υφίσταται μια απίστευτη ταλαιπωρία. Από όσα αναλύσαμε παραπάνω η ανάγκη για την ενίσχυση τουλάχιστον με ογδόντα αστυνομικούς της υπηρεσίας κρίνεται απαραίτητη γιατί υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η χώρα μας.


ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου