ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΑΝ.Α.Σ.Α :Eρώτηση στην Βουλή κατατέθηκε την 11.10.18 για την επαναφορά του επιδόματος ΕΚΑΜ και των συνόδων σκύλων περιπολίας

Την 25/9/18 η ΑΝ.Α.Σ.Α συναντήθηκε  με την Βουλευτή  κα ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Εύη υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής ,τον κ .ΨΩΜΑ Απόστολο Τομεαρχη Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ και το Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη κ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ Άγγελο..
Στις συνάντηση  που έλαβε  χώρα στα γραφεία της Βουλής και συμμετείχαν οι :Γραμματέας  ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος  και οι  αντιπρόσωποι  της Π.Ο.ΑΣ.Υ (Ε.Α.Υ.Ν/ΑΑ) ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗ Γεώργιος ,ΧΑΝΗ Γεώργιος  ,ΠΑΝΔΗΣ Στέφανος,ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Αλέξανδρος,ΤΡΑΚΑΛΑΣ Αντώνιος   έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπιζουν οι συνάδελφοι μας.


Μεταξύ άλλων  έγινε ειδική αναφορά στην καθυστέρηση υλοποίησης της δέσμευσης για επαναφορά του επιδόματος της Ε.Κ.Α,Μ  καθώς και στο ζήτημα της καθυστέρησης της καταβολής της αποζημίωσης για την σίτιση των υπηρεσιακών σκύλων της ΕΛ.ΑΣ(Κ9) καθώς και στο ζήτημα του επιδόματος για τους συνοδούς σκύλων περιπολiαs  (patrol).


Για τα παραπάνω ζητήματα από πλευράς της κα Βουλευτή λάβαμε δέσμευση οτι θα κατατεθεί ερώτηση στην Βουλή προκειμένου λάβουμε απαντήσεις για την επίλυση του θέματος.

Την 11.10.18 κατατέθηκε ερώτημα στην Βουλή για το παραπάνω ζήτημα από τους Βουλευτές Χριστοφιλοπού

λου Ευη και Κουτσουκο Γιάννη  





 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης. 
 
 
 
Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
Αθήνα, 11/10/2018
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ο. Γεροβασίλη
            Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

Θέμα: «Εμπαιγμός αστυνομικών σε ό,τι αφορά την επαναφορά του επιδόματος Μ.Α.Τ. για το προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ. και των συνοδών σκύλων περιπολίας (patrol)»

Όπως γνωρίζετε, με την υπ’ αριθμ.: 8002/1/520-γ’/2018 (ΦΕΚ Β’1021) Κοινή Υπουργική Απόφαση 
καταργήθηκε το επίδομα Μ.Α.Τ., ύψους 150€, όπως προβλεπόταν στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 2/9276/0022/18.6.2002 (ΦΕΚ829 Β’) Κ.Υ.Α. και αναπροσαρμόστηκε με την παρ.4 άρθρου 1 του ν. 3554/2007 (ΦΕΚ 80Α΄),  για το προσωπικό της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Α.Μ.) αλλά και για τους συνοδούς σκύλων περιπολίας (patrol).
Ο προσχηματικός λόγος που προβλήθηκε το 2018 ήταν η μεταφορά, από το 2015, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.
Όμως, η μεταφορά της Ε.Κ.Α.Μ. σε άλλη Υπηρεσιακή Διεύθυνση δεν μπορεί, προδήλως, να αποτελεί λόγο κατάργησης ενός επιδόματος επικινδυνότητας, καθώς το  προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ. εξακολουθεί να έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις και να συμμετέχει σε ειδικές αποστολές, σύμφωνα με την εκ του νόμου αποστολή της.
Για το ζήτημα αυτό, και προκειμένου να επαναχορηγήσει η Πολιτεία, ως οφείλει, το καταργηθέν επίδομα, καταθέσαμε Ερώτηση στις 27/03/2018. Επ’ αυτής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέπεμψε το ζήτημα λόγω αρμοδιότητας στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα απήντησε, αγνοώντας και τους ενδιαφερόμενους αστυνομικούς, που ευλόγως αγωνιούν, και τους ερωτώντες Βουλευτές. 
Την κυβερνητική αβελτηρία επί του θέματος διέκοπταν σποραδικές δηλώσεις υπουργών, με τελευταίες εκείνες του κ. Τόσκα, ότι «Εξετάζεται να δοθεί επίδομα ειδικών συνθηκών στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής ομάδας της ΕΛΑΣ». 
Είναι προκλητικός εμπαιγμός και φθηνή επικοινωνιακή διαχείριση η παρουσίαση ενός καταργηθέντος επιδόματος, σαν δήθεν νέο. Ακόμη χειρότερος εμπαιγμός, όμως, είναι η συνεχής διάψευση της προσδοκίας των αστυνομικών, που το δικαιούνται. 
Επειδή  η επαναφορά του καταργηθέντος επιδόματος αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε όσους υπόκεινται σε καθημερινό κίνδυνο κατά την επιτέλεση της αποστολής τους, ερωτάστε:
Πότε θα τροποποιήσετε την υπ’ αριθμ.: 8002/1/520-γ’/2018 (ΦΕΚ Β’1021) Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου το προσωπικό της ΕΚΑΜ και οι συνοδοί σκύλων να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα Μ.Α.Τ. και να αρθεί η σε βάρος τους αδικία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου
Γιάννης Κουτσούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου