ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΑΝ.Α.Σ.Α :Συνάντηση με τους χειριστές και τεχνικούς των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της ΕΛ.ΑΣ..."Και οι 18 είναι υπέροχοι "

Την Παρασκευή 28.9.18 ο Γραμματέας Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος και ο Αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ ΠΑΝΔΗΣ Στέφανος πραγματοποίησαν στην εδρα της ΔΕΑΔ συνάντηση με τους συναδέλφους χειριστές και τεχνικούς των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου συζητήσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν σχετικά με την Υπηρεσία .


Αξίζει να σημειωθεί οτι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην εν λόγο Υπηρεσία απαντούν στα γενικευμένα ελλείμματα που μαστίζουν τον Οργανισμό μας με πλεονάσματα φιλότιμου και προσπάθειας  και για τον λογο αυτό ειναι άξιοι συγχαρητηρίων .
Ειδικότερα η Υπηρεσία μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών (ΥΜΣΑ) ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2017, στελεχώνεται από 18 αστυνομικούς (χειριστές, τεχνικούς, διοικητικό προσωπικό) και διαθέτει τρία συστήματα μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών (fixed wing - multicopter), άλλα με κινητήρα και άλλα με μπαταρία. Από τη μέχρι σήμερα επιχειρησιακή της δράση έχει συμμετάσχει σε αποστολές δασοπροστασίας, επιτήρησης εθνικών οδών, αναζήτησης αγνοουμένων, προστασίας συνόρων, αποκάλυψης φυτειών κάνναβης, συνδρομής σε αστυνομικές επιχειρήσεις ενώ μπορεί να προσφέρει και σε σειρά άλλων εφαρμογών.
Επιπρόσθετα προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα μη στελεχωμένα αεροσκάφη, η ΥΜΣΑ από την πρώτη στιγμή έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος ζωντανής μετάδοσης όπου από οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας να μπορεί να επιτευχθεί μεταφορά εικόνας προς τα κέντρα επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτό το καλοκαίρι. Το σύστημα αυτό μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία επιθυμεί να μεταδώσει ζωντανή εικόνα σε οποιαδήποτε σταθμό εργασίας (Η/Υ) του δικτύου police on line (POL). Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια επιτυχία της ΥΜΣΑ η οποία αναβαθμίζει την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς κόστος για το δημόσιο, η οποία ανοίγει νέους δρόμους για το μέλλον.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει σε αστυνομικό της ΥΜΣΑ Αρχιφύλακα ΤΟΛΜΑ'Ι'ΔΗ Δημήτριο, οποίος έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις σχεδίασε το σύστημα ζωντανής μετάδοσης καθώς και στη Δ/ση Πληροφορικής για την άμεση ανταπόκριση προκειμένου να στηθεί η υποδομή στο δίκτυο POL. 
Επίσης λόγω της ιδιαίτερης φύσης της η ΥΜΣΑ στοχεύει στην συνεχή εκπαίδευση και εξειδίκευση των στελεχών της μέσα από τη συμμετοχή τους στα σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και σε συνέδρια του εσωτερικού ή του εξωτερικού που αφορούν τα Drone. 
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύντομα αναμένεται η αναβάθμισή της με υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τα υπάρχοντα συστήματα ενώ υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες προτάσεις που αφορούν την αγορά νέων συστημάτων μέσω Ευρωπαϊκών κονδυλίων (ΕΣΠΑ).
.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου