ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πρόταση για τα Στεγαστικά Δάνεια

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με την παρακάτω της επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών προτείνει την μείωση των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και το κούρεμα στεγαστικών δανείων Α΄ κατοικίας σε όλους τους ένστολους.



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΟΔΟΣ : ΝΕΣΤΟΥ 2Α – T.K671 00 ΞΑΝΘΗ
ΤΑΧ. ΘΥΡΙΔΑ 79ΤΗΛ. – FAX : 2541023724
www.skanx.gr email: skanxgr@yahoo.gr

Αρ.πρωτ:1094                                                                                                                         Ξάνθη, 17 Δεκεμβρίου 2015
ΠΡΟΣ
Υπουργείο Οικονομικών
(μέσω ΠΟΑΣΥ)

ΘΕΜΑ : Στεγαστικά δάνεια ενστόλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το Ελληνικό όνειρο απόκτησης κατοικίας μετατρέπεται σε εφιάλτη. Πριν κάποια χρόνια κανείς μας δεν περίμενε την απότομη οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα της. Ο σταθερός μισθός και η σταδιακή του αύξηση του με τα χρόνια ,καθώς και οι δελεαστικές προσφορές των τραπεζών ήταν ένας από τους λόγους για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας.

Τα τελευταία έξι χρόνια των τριών μνημονίων ως κλάδος έχουμε υποστεί συνεχόμενες μειώσεις σε ποσοστό που ανέρχεται στο 40% μεσοσταθμικά περίπου. Οι ολοένα αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος, φόροι (ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά, εισφορά αλληλεγγύης, τέλη κυκλοφορίας κλπ) καθώς και η μείωση του αφορολογήτου έχουν σαν αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των ανωτέρω υποχρεώσεων μας να είναι σε βάρος των βασικών βιοτικών οικογενειακών μας αναγκών.

Η εξυπηρέτηση των δανείων δεν οφείλεται στην οικονομική ευχέρεια των δανειοληπτών, αλλά στο γεγονός ότι γίνεται αυτόματη παρακράτηση των δόσεων από το μισθό μας.

Το γεγονός αυτό δεν μας δίνει τη δυνατότητα να αιτηθούμε υπαγωγή σε ευνοϊκές εξυπηρετήσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μένοντας εγκλωβισμένοι σε αυτή τη κατάσταση την στιγμή που :

-Οι εμπορικές αξίες των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά πολύ.

-Τα επιτόκια δανεισμού των εμπορικών τραπεζών έχουν μειωθεί προς τη διευκόλυνση των δανειοληπτών (κυμαινόμενο 2,5% – 3%).

Δε ζητάμε την απαλλαγή μας από τις υποχρεώσεις μας, αλλά ζητάμε τη διευκόλυνση και την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπους οικογενειακής ζωής, την οποία στερούμαστε τα τελευταία χρόνια. Επίσης απαιτούμε την ίση αντιμετώπιση μας ως δανειολήπτες όπως των υπολοίπων από ιδιωτικές τράπεζες.

Οι οικογένειες των Ελλήνων αστυνομικών ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, ότι το σταθερό όριο φτώχειας για το έτος 2013 ήταν 665 ευρώ ανά άτομο και 1.397 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Έτσι λοιπόν, το βάρος των στεγαστικών δόσεων ( από 400 ευρώ μέχρι 700 ευρώ μηνιαίως περίπου ) που έχουμε επωμιστεί μας οδηγεί αναπόφευκτα στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Ζητάμε σαν πρόταση την μείωση των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και το κούρεμα στεγαστικών δανείων Α΄ κατοικίας σε όλους τους ένστολους . Μια μείωση σε ποσοστό 30% του κεφαλαίου του δανείου δίνει την δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          O ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέτρος ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ                            Νικόλαος ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου