ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Τρακάλας Αντώνης :"Διανύοντας ίσως τη χειρότερη εποχή για τα ΑΤ"

 Παρατηρείται καθημερινά στις περισσότερες (αν όχι σ' όλες)υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής, η καθυστέρηση της έκδοσης υπηρεσίας για την επόμενη ημέρα…

Επίσης για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας, όπως προβλέπεται και ορίζεται από το Π.Δ., ούτε συζήτηση…

Μια πιθανή αιτία των παραπάνω ίσως να είναι ότι «έρχονται» αργά το μεσημέρι ή ακόμα κι αργά το απόγευμα, οι Προϊστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις και «διατάζουν» τα Αστυνομικά Τμήματα  για αναδιάταξη της ήδη κοινοποιημένης υπηρεσίας λόγω έκτακτων επικείμενων μέτρων ή καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις,καταιγίδες,πλημμύρες,κλπ) μ' αποτέλεσμα να ανακαλούνται μέχρι κι οι ημερήσιες αναπαύσεις του Αστυνομικού Προσωπικού.

Το υπάρχον προσωπικό που έχει απομείνει στα ήδη υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα  όμως δεν επαρκεί για να καλυφθούν κι οι έκτακτες ανάγκες της εκάστοτε υπηρεσίας.

Έτσι,εκτός απ’ την παραβίαση του Π.Δ., γεννιούνται επιπλέον προβλήματα που αφορούν τη σωματική και την ψυχική υγεία των συναδέλφων,οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα κάτω απ’ αυτές τις ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ εργασιακές συνθήκες….

Διανύοντας ίσως τη χειρότερη εποχή για τα Αστυνομικά Τμήματα, όσων αφορά την έλλειψη προσωπικού, οι εναπομείναντες συνάδελφοι    των Αστυνομικών Υπηρεσιών, εκτελούν εργασία με μοναδικό «όπλο» την υπομονή τους, το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους, παραβλέποντας την προσωπική τους ζωή τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

«Πολεμούν» μ' όσα μέσα τους έχουν απομείνει, για τη καταπολέμηση της καθημερινής εγκληματικότητας, για τη τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19 κο ό,τι «έκτακτο» προκύψει, με μόνο σκοπό την ασφαλεία της κοινωνίας, παίρνοντας ως επιβράβευση κάθε φορά υποσχέσεις, ευχαριστίες και χτυπήματα στη πλάτη.

Η πολιτική και φυσική Ηγεσία  οφείλει να σταθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό. Είναι αδιανόητο, εν έτη 2022, σε μια ευρωπαϊκή Χώρα το εργασιακό μέλλον του Έλληνα Αστυνομικού να φαντάζει άγνωστο και αβέβαιο!!!!


ΤΡΑΚΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.


ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου