ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Έτοιμες οι ομάδες !!! Ονόματα - Συνθέσεις !!!! Πάμε να ανάψουμε την "Φλόγα" !!

Δύο μέρες απέμειναν πριν από τον μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα ΑΝ.Α.Σ.Α. (αστυνομικών) και STARS (καλλιτεχνών) με σκοπό την συλλογή τροφίμων και αγαθών για τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Πένθος στη Δίωξη Ναρκωτικών

Αναδημοσιευουμε την δυσάρεστη είδηση από την ιστοσελίδα bloko.gr.

Συγχαρητήρια στην Ε.Α.Υ.Ν/.Α. για την διοργάνωση του ετήσιου χορού

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Έκκληση για αίμα ..

Από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις  στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε ότι συνάδελφός, μας έχει ανάγκη από αίμοπετάλια.

Αλλαγές στις κρίσεις και προαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. μελετά η κυβέρνηση

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο κρίσεων και προαγωγών της ΕΛΑΣ μελετά η κυβέρνηση. "Οι πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, διενεργήθηκαν με πλήρη διαφάνεια", αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Τίτλοι τέλους για τον "Θησέα", Ποιό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το κέντρο της Αθήνας και ποια τμήματα ενισχύονται, Έρχονται οι "τσιγαράδες" της Αστυνομίας..

Ο "Θησέας" συνάντησε τον ... "Λυκομήδη".

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Αλλαγή χώρου εκδήλωσης - Ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν

Η εκδήλωση συμμετοχής των συνανθρώπων μας στον Φιλανθρωπικό Αγώνα Καλαθοσφαίρισης, ΑΝ.Α.Σ.Α.(αστυνομικοί) vs ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ για τoν Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Η ΦΛΟΓΑ" , είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Φιλανθρωπικός αγώνας ΑΝ.Α.Σ.Α. vs Καλλιτέχνες για την "ΦΛΟΓΑ"

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α., με γνώμονα την αρχή της αλληλεγγύης, αναλάβαμε πρωτοβουλία για την διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα καλαθοσφαίρισης, με σκοπό την συλλογή τροφίμων για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας στην εν λόγω εκδήλωση.

Νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης - Ερχεται η μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των φυλακών της τελευταίας 20ετίας

Η μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των φυλακών της τελευταίας 20ετίας επέρχεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ με αφορμή την τραγική κατάληξή της από την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, το bullying (ενδοσχολική βία) τιμωρείται πλέον με φυλάκιση τουλάχιστον 5 ετών.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, για την 25η Μαρτίου

Παραθέτουμε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, για την 25η Μαρτίου όπως αυτή δημοσιευτηκε στην επίσημε σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( astynomia.gr ).

Η Διαταγή και οι ονομαστικοί πίνακες για τον Εβρο από 1/4 εως 30/6/2015

Αναδημοσιεύουμε από το site της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. (posyfy.gr) την νέα διαταγής για τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας στον Έβρο.

25η Μαρτίου .... Διπλή γιορτή... Θρησκευτική και Εθνική.

Ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς την 25η Μαρτίου κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ποιοί δρόμοι κλείνουν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Λόγω της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα διεξαχθεί στη Λ. Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την Τετάρτη 25 Μαρτίου, δε θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους παρακάτω οδικούς άξονες, ως εξής:

Καλή θητεία στο νέο προεδρείο Ξάνθης.

Οι συνάδελφοι της Δ.Α. Ξανθης κλήθηκαν να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους μέσω των αρχαιρεσιών της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης.

Tοποθετήσεις Aστυνομικών Yποδιευθυντών

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα bloko.gr.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Έκφραση συμπαράστασης στους τραυματισθέντες συναδέλφους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την παρακάτω ανακοίνωση της εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους, που τραυματίστηκαν στην ώρα του καθήκοντος στις Βρύσσες Αποκορώνου και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Επανέρχεται από σήμερα ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς

Από σήμερα επανέρχεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Παρέλαση με άδεια Τμήματα

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή προς της Π.Ο.ΑΣ.Υ., η οποία συνυπογράφεται από δέκα αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α., με την οποία αιτούμαστε τον επανασχεδιασμό των μέτρων τάξης για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πόσοι θα εισαχθούν στις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Αστυνομίας

290 θέσεις θα προσφερθούν στις σχολές της Αστυνομίας μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων του 2015 όπως προκύπτει από έγγραφο (εδώ) που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Πανούσης.

Ριζικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον υπουργό κ. Πανούση

Ριζικές αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Τα βασικά σημεία του νέου σχεδίου της Αστυνομίας είναι:

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Χρόνος ανακοίνωσης εκτέλεσης Υπηρεσίας προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με την παρακάτω επιστολή προς τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις τονίζει την βαρύτητα της τήρησης – εφαρμογής του Π.Δ. σχετικά με την ανακοίνωση του προγράμματος της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.

Επανέρχεται ο «αστυνομικός της γειτονιάς» από Δευτέρα

Ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς» επανέρχεται από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, με εντολή Πανούση, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτή τη φορά, έρχεται για να μείνει».

Περιμένουμε οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη...Τα Τμήματα της γειτονιάς, παραμένουν µε λειψανδρία...

   
Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «το χωνί» της Κυριακής 15 Μαρτίου 2015 τοποθετείται για το θέμα της επιστροφής των συναδέλφων από υπηρεσίες φύλαξης προσώπων στα Αστυνομικά Τμήματα και αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Τροχαίας Κερατέας.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια από το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.) παρευρεθήκαμε σήμερα 18/03/2013 στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με θέμα την Οδική Ασφάλεια.

Καλή θητεία στον επίτιμο πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Πολλοί συνάδελφοι μας έχοντας ιδιαίτερη δράση και στα πολιτικά δρώμενα της χώρας έχουν καταφέρει να παρίστανται στα έδρανα της Βουλής και γνωρίζοντας εκ των έσω τα προβλήματα του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν από το δικό τους μετερίζι να εκπροσωπήσουν και τους συναδέλφους τους.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Kαταργούνται οι Υπηρεσίες Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.)

Αναδημοσιευουμε από την ιστοσελίδα bloko.gr.

Ποινικοποιείται το bullying – Νομοθετική ρύθμιση για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού

Ειδική διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών όποιος διαπράττει bullying (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος. 

Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. - Τελειώνουν τα ρουσφέτια...

Οι βασικές αρχές του νέου πλάνου στην Αστυνομία αφορούν στο τέλος των διευκολύνσεων σε πολίτες και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, στην επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας με άλλο όνομα αλλά και την επανεξέταση των αδειών οπλοφορίας. Έμφαση δίνεται στις μεταπτυχιακές σπουδές των εν ενεργεία αστυνομικών αλλά και στις πεζές περιπολίες για την καλύτερη αστυνόμευση της πόλης.

H αστυνομία μπαίνει στη μάχη κατά της ενδοσχολικής βίας

Ειδική επιτροπή, που θα μελετήσει τον ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας, μετά την τραγική υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, συγκροτείται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Πρόστιμο €200.000 στο ΥΠΟΙΚ γιατί δεν δίνει τα λεφτά στους ενστόλους

Πρόστιμο 200.000 ευρώ εις βάρος του υπουργείου οικονομικών επιδίκασε το ΣτΕ για τη μη συμμόρφωσή του με τις αποφάσεις για τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων.

Σκοπός καταστήματος η στόχος; ...του Γιώργου Χατζίκου

Συχνά ακούμε, ζούμε και νοιώθουμε στιγμές τρόμου, περισυλλογής και θυμού. Αφορμή οι επιθέσεις και οι ενέργειες ατόμων που δρουν σε ομάδες ή μεμονομένα, σε βάρος συναδέλφων μας στους χώρους που εκτελούν υπηρεσία.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή του Πόθεν Εσχες από το 2015

Το κείμενο ενημέρωσης αναρτήθηκε στο σάιτ της ΣΚΑΥ skaythess.gr.

Μία ακόμη πρόταση της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης γίνεται πράξη. 

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αποδέσμευση της ΕΛ.ΑΣ. από φυλακές και αίθουσες δικαστηρίων μέσω προσλήψεων και βαθμολογίου εξωτερικών φρουρών και ζητούν οι Ομοσπονδίες.

Πρόκειται για προτάσεις που αναμφίβολα χρήζουν μελέτης και περαιτέρω αξιολόγησης, καθώς αποτελεί ζητούμενο η αποδέσμευση αστυνομικών δυνάμεων από τις φυλακές. 

Στη Βουλή το ζήτημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Τροχαίας Κερατέας

Η ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστου Συνδρεβέλη, προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ανέδειξε το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Τροχαίας Κερατέας και προκάλεσε την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ.Οικονόμου Βασίλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Νίκο Βούτση.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση της Αθήνας

Επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο διάστημα με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων παραβατικότητας και ευταξίας, την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων και την ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους.

Ο εκσυγχρονισμός και εκδημοκρατισμός της ΕΛ.ΑΣ. δε γίνεται με λόγια, του Λάζαρου Μαχαιρίδη

Πολύς λόγος γίνεται, με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας, για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλες οι αλλαγές που ετοιμάζει ο κ.Βούτσης για την ΕΛ.ΑΣ.

Αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ. με αναβάθμιση του ρόλου της στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Προκήρυξη για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Σήμερα διαβιβάστηκε σε όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ η προκήρυξη που αφορά την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Η προκήρυξη αφορά ανθυπαστυνόμους-αρχιφύλακες-υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες που είναι γεννημένοι από 01-01-1986 και μεταγενέστερα. Σας παραθέτουμε παρακάτω την προκήρυξη:

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κρίσεις – Βαθμολόγιο – Αξιολόγηση συναδέλφων ... Επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στον Υπουργο κ. Γιάννη Πανούση

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την παρακάτω επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ τοποθετείται για το θεσμικό πλαίσιο των κρίσεων των αξιωματικών της Υπηρεσίας μας, τον ρόλο της επιτροπής που έχει συσταθεί για το βαθμολόγιο αλλά και το σύστημα αξιολόγησης των συναδέλφων μας. 

Τελικά, η παράβαση κανονισμών επιτρέπεται με "προϋποθέσεις"; του Λάζαρου Μαχαιρίδη

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ως αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., προσπάθησα, προσπαθώ και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις, πάντοτε εντός των καταστατικών πλαισίων και σύμφωνα με όσα απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας σε συνάρτηση με το Ν.1264/1982 ''ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ'' να υπερασπίζομαι και να προασπίζω τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι Ομοσπονδίες στην Επιτροπή της Βουλής για το ΤΕΑΠΑΣΑ

Παραθέτουμε το παρακάτω υπόμνημα τω Ομοσπονιών των Σ.Α. και Ε.Δ. σχετικά με το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Αλλαγές στην ηγεσία των Διευθύνσεων της νοτιοανατολικής Αττικής.

Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είχαμε αλλαγές και στους δύο προϊσταμένους των Διευθύνσεων Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνέντευξη του κ.Γιάννη Πανούση για Αστυνομικά Τμήματα, ΜΑΤ, συνοδούς ασφαλείας και Δημοτική Αστυνομία

Η συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προκάλεσε έκπληξη, μια και ο ίδιος δεν είναι στέλεχος κανενός εκ των δύο κομμάτων. Τις τελευταίες μέρες απασχόλησε την κοινή γνώμη με το «γνωστό έγγραφο» για τους μετανάστες και την επιστολή-απάντηση που έδωσε για την εξαφάνιση του φοιτητή στα Γιάννενα, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Αστυνομικών Διευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα bloko.gr το έγγραφο βάση του οποίου τοποθετούνται οι Αστυνομικοί Διευθυντές στις νέες τους υπηρεσίες κατόπιν των φετινών κρίσεων.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αποσπάσαμε δέσμευση του Υπουργού. Η υποστελέχωση της Τροχαίας Κερατέας θα διευθετηθεί σύντομα.

Μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. παρευρέθηκαν σήμερα 08/03/2014 σε ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός».

Χρόνια πολλά στις γυναίκες... Χρόνια πολλά σε όλες τις συναδέλφισσες !!!

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Άμεση επίλυση της εκκρεμότητας των ασφαλιστικών ταμείων

Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας με την παρακάτω επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης ζητούν Άμεση επίλυση της εκκρεμότητας των ασφαλιστικών ταμείων καταργώντας την σχετική νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ένας τροχονόμος για 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα - Ανοιχτή Επιστολή προς Γ.Α.Δ.Α., του Χρήστου Συνδρεβέλη

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης με την παρακάτω του ανοιχτή επιστολή προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής προβάλει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων Τροχαίας και ζητά την ενίσχυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με αφορμή  τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του αθλητισμού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.